Kněžská chirotonie jereje Cyrila ve Znojmě

31. ledna 2016 byl na kněze vysvěcen jer. Cyril Bočkarev. Archijerejskou liturgii se svatou Tajinou chirotonie sloužil Jeho Přeosvícenost Izaiáš, biskup šumperský, vikář Olomoucko-brněnské pravoslavné eparchie.

Novokněz již od srpna loňského roku dojížděl do Znojma sloužit jako diákon a pomáhat duchovnímu správci prot. Flaviu Badelitovi, který sem obětavě jezdil konat svaté liturgie z Mikulova. Současně otec Cyril zajišťoval opravu znojemské pravoslavné fary, aby se mohl se svou rodinou do Znojma co nejdříve nastěhovat. Práce na opravách jsou již téměř dokončeny, a tak budou splněny všechny předpoklady, aby měla znojemská farnost zase po letech svého kněze, který bydlí při chrámu a je blízko svým věřícím, jimž se může plně věnovat.

Přejeme znojemským pravoslavným věřícím bohatý církevní a bohoslužebný život. Přejeme jim, aby milovali svůj chrám a nacházeli v něm duchovní posilu a radost ze společenství s Bohem. Jejich novému knězi vyprošujeme vytrvalost, pastýřskou moudrost a Boží pomoc v jeho duchovenském působení pro budování farního života a pro další pravoslavnou misii na samém jihu Moravy.

Obsáhlejší fotogalerii můžete shlédnout na webových stránkách Pravoslavné církevní obce ve Znojmě.