Byla vydána knížka k 70. výročí olomoucko-brněnské eparchie

V prosinci letošního roku vyšel Sborník k 70. výročí Olomoucko-brněnské eparchie Pravoslavné církve v českých zemích.

Každé farnosti eparchie je věnována kapitolka popisující historii církevní obce i její současnost. Text je doprovázen archivní i soudobou fotodokumentací.

Z redakční poznámky na zadní straně obálky:

„Věříme, že (publikace) seznámí čtenáře nejen s historií vzniku a dalšího života církevních obcí naší eparchie, ale že se díky podrobné faktografii stane jedním z pramenů pro badatele a příručkou pro všechny, kteří budou potřebovat spolehlivý zdroj informací o minulosti či současnosti některé z moravských pravoslavných farností. Vyjadřujeme zároveň naději, že si čtenář nad touto knížkou lépe uvědomí, jaké nesmírné úsilí bylo vynaloženo při vzniku a budování těchto farností. Kolik práce a osobních obětí přinesli tito pravoslavní Moravané z lásky k pravoslavnému křesťanství a pro rozkvět cyrilometodějského duchovního dědictví. Redakce“

Z knížky se jistě budou radovat všichni, kteří milují naši pravoslavnou eparchii a českou pravoslavnou církev. Jsme přesvědčení, že tímto jubilejním sborníkem bude  v eparchii povzbuzena láska k Pravoslaví, jeho víře a tradicím, které se v každém národě osobitě projevují.

Sborník má 156 stran, je vytištěn barevně ve vysokém rozlišení na křídovém papíře. Obálka knihy byla provedena ve tvrdých deskách potažených matně laminovaným potiskem. Vazba je šitá nití.

K dispozici na olomouckém církevním ústředí (viz schematismus eparchie)